hero-image

FAQ

Bekijk hieronder of uw vraag hier tussen staat

Wat is chiptuning?

Chiptunen is het aanpassen van de software in de ecu. Hierbij worden de parameters van de ecu software opnieuw afgesteld, maar dan met de benodigde waardes. Zo wordt de hoeveelheid brandstof die mag worden ingespoten en op welk tijdstip dit gebeurt aangepast . De aangepaste parameters blijven binnen de norm van de fabrikant.

Is chiptunen voor iedere auto?

De meeste moderne auto’s waarbij de motor door een Electronic Control Unit (ECU) wordt aangestuurd, dan komt de auto in aanmerking.

Bij welke type auto's heeft chiptunen een optimaal rendement?

Chiptunen geeft het beste resultaat bij motoren met turbo en of kompressor.

Wat is OBD-chiptuning?

Dit is de eenvoudigste en meest gebruikte manier om de software uit de ECU van de auto te lezen. De gegevens van de ECU worden uitgelezen via de diagnosestekker en vervolgens geprogrammeerd.

Wat is het voordeel bij OBD-chiptuning?

Er komt geen soldeerwerk aan te pas in de ECU waardoor de software snel en veilig te plaatsen is.
De ECU is eenvoudig in originele staat te programmeren.

Is chiptuning schadelijk voor de motor?

Chiptuning is niet schadelijk voor de motor tenzij dit niet goed wordt uitgevoerd. Een goede software is belang voor uw motor. Ecu Adaptions heeft de software goed voor uw auto berekend , dat deze niet overbelast wordt. Bovendien wordt de software getest. U hoeft dan ook geen rekening te houden met een verminderde levensduur van uw motor.

Extra slijtage na chiptuning?

Motorenfabrikanten bouwen een mechanische veiligheidsmarge in en ook wij gaan uiteraard niet tot het uiterste . Daarnaast komt het uiterst zelden voor dat u in het verkeer een motor een lange tijd achtereen maximaal belast.

Zijn de remmen nog veilig na chiptuning?

U hoeft niet harder te remmen als u de auto in het dagelijkse verkeer gebruikt. Als u de auto gebruikt voor andere doeleinden, zoals op het circuit, dan dient u het remsystemen aan te passen.

Wat als de auto een ECU update krijgt?

Bij de hedendaags auto is het mogelijk dat de auto een software update krijgt bij onderhoudsbeurt. Mocht dit zo zijn, dan kunt u bij ons terecht om de Chiptune weer terug te programmeren. Houd er rekening mee dat wij soms installatiekosten rekenen voor het opnieuw programmeren van de software.

Hoelang moet ik wachten tijdens een tuning?

De tijd van een optimalisatie is afhankelijk van de soort ecu en chiptuning, in de meeste gevallen duurt het 1,5 a 2,5 uur. Bij Ecu Adaptions heeft u de mogelijkheid om op de optimalisatie te wachten onder het genot van een kop koffie. U kunt evt ook kijken hoe het met de chiptuning van uw auto gaat! Er is Wi-Fi !

Zelf chiptunen?

Door gebruik te maken van onze service kunt u zelf beginnen met het aanpassen van de motormanagementsoftware van uw eigen klanten.

Vraag naar onze voorwaarden!

Neem contact op
© 2023 - ECU adaptions