hero-image

Uw AdBlue uitschakelen / wegschrijven?

AdBlue wegschrijven

Wat is AdBlue?

AdBlue is een additief dat wordt gebruikt in moderne voertuigen met dieseluitlaatsystemen om de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) te verminderen. AdBlue is een kleurloze vloeistof die bestaat uit gedemineraliseerd water en ureum. Het wordt geïnjecteerd in het uitlaatsysteem van dieselvoertuigen met behulp van een speciale doseerunit. AdBlue reageert met de uitlaatgassen en zet schadelijke stikstofoxiden om in onschadelijke stikstof en waterdamp.

De voordelen van het uitschakelen van AdBlue

Hoewel AdBlue essentieel is om aan de emissienormen te voldoen, kunnen er situaties zijn waarin het uitschakelen ervan voordelen biedt:

Kostenbesparing

Onderhoudsvereenvoudiging

Verschillende methoden om AdBlue uit te schakelen of te verwijderen

Softwarematige aanpassing

Een softwarematige aanpassing is een van de meest voorkomende methoden om Adblue te verwijderen. Dit omvat het aanpassen van de software van het motormanagementsysteem van het voertuig om het Adblue-systeem te omzeilen. Dit vereist gespecialiseerde apparatuur en expertise om de juiste wijzigingen aan te brengen in de softwarecode.

Fysieke bypass

In sommige gevallen kan een fysieke bypass worden geïnstalleerd om het Adblue-systeem te omzeilen. Dit kan inhouden dat bepaalde componenten worden verwijderd of omzeild, zoals de Adblue-tank, doseerunit of sensoren die verband houden met het Adblue-systeem. Het is belangrijk op te merken dat deze methode vaak complex is en mogelijk aanpassingen aan het voertuig vereist.

AdBlue-emulator

Een AdBlue-emulator is een apparaat dat is ontworpen om het AdBlue-systeem te simuleren zonder dat er daadwerkelijk Adblue wordt gebruikt. Deze apparaten worden geïnstalleerd tussen de sensoren en het motormanagementsysteem van het voertuig en sturen valse signalen om te voorkomen dat het systeem in de noodmodus gaat. Het gebruik van AdBlue-emulators kan echter illegaal zijn in sommige rechtsgebieden.

ECU Adaptions 4wheel test bench

Advies over het uitschakelen van uw AdBlue

Het uitschakelen van AdBlue is een beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen, rekening houdend met de voordelen, wettelijke vereisten, milieueffecten en mogelijke gevolgen voor garantie en verzekeringsdekking. Het kan kostenbesparingen en vereenvoudiging van het onderhoud opleveren, maar het is belangrijk om alle aspecten zorgvuldig af te wegen voordat je deze stap neemt. Raadpleeg altijd een deskundige om advies te krijgen dat specifiek is voor jouw voertuig en situatie.

Zelf chiptunen?

Door gebruik te maken van onze service kunt u zelf beginnen met het aanpassen van de motormanagementsoftware van uw eigen klanten.

Vraag naar onze voorwaarden!

Neem contact op
© 2023 - ECU adaptions