hero-image

Uw EGR systeem softwarematig uitschakelen

Wat is een EGR systeem

Een EGR-systeem (Exhaust Gas Recirculation) is een emissieregeling technologie die uitlaatgassen van een motor terugvoert naar de verbrandingskamers. Dit vermindert de vorming van schadelijke stikstofoxiden (NOx), waardoor aan strenge emissienormen wordt voldaan. Het EGR-systeem helpt de prestaties en brandstofefficiëntie te handhaven terwijl de uitstoot wordt verminderd, waardoor een schonere en milieuvriendelijke werking van de motor mogelijk wordt.

Waar bestaat een EGR systeem uit

Het EGR-systeem (Exhaust Gas Recirculation) wordt meestal gerealiseerd met behulp van verschillende componenten. Hier is een beknopte uitleg over hoe het systeem wordt geïmplementeerd:

Uitlaatgasklep

Het EGR-systeem begint met een uitlaatgasklep die de stroom van uitlaatgassen regelt. Deze klep bevindt zich meestal in de uitlaatgastoevoerleiding.

Uitlaatgaskoeler

In veel moderne voertuigen wordt een uitlaatgaskoeler gebruikt om de temperatuur van de uitlaatgassen te verlagen voordat ze terugstromen naar de verbrandingskamers. Dit vermindert de kans op schade aan de motor.

EGR-leiding

Er wordt een speciale leiding gebruikt om de uitlaatgassen van de uitlaatgasklep naar de inlaatluchtstroom te leiden. Deze leiding kan verschillende kleppen en sensoren bevatten, afhankelijk van het specifieke ontwerp van het EGR-systeem.

ECU (Engine Control Unit)

De ECU is verantwoordelijk voor het regelen van het EGR-systeem. Het ontvangt informatie van verschillende sensoren, zoals de positie van het gaspedaal, de motortemperatuur en de uitlaatgasdruk, en berekent vervolgens hoeveel uitlaatgassen moeten worden gerecirculeerd.

EGR-klep

Bij modernere voertuigen wordt de stroom van uitlaatgassen geregeld door een EGR-klep die wordt bediend door de ECU. De ECU opent en sluit de klep om de juiste hoeveelheid uitlaatgassen naar de inlaatluchtstroom te laten stromen.

Wilt u uw EGR laten wegschrijven of meer informatie?

Neem contact op en vraag naar de voorwaarden!

EGR systeem softwarematig uitschakelen

EGR wegschrijven

We kunnen uw EGR systeem softwarematig uitschakelen. Dit houdt in dat hoewel de EGR-fysiek nog aanwezig blijft, we de ECU (Engine Control Unit) van uw auto zo programmeren dat deze niet langer de EGR-klep aanstuurt. Hierdoor wordt voorkomen dat uitlaatgassen worden gerecirculeerd. Als gevolg hiervan kunnen we ook eventuele storingen in het EGR-systeem verwijderen. Zodra dit is voltooid, kunt u weer veilig de weg op zonder problemen met uw EGR-systeem. Klik hier als u meer wilt weten over de voor en nadelen van het wegschrijven van uw EGR.

Foutcodes veroorzaakt door uw kapotte EGR klep

P0401 – P0402 – P0403 – P0409 – P0411 – P0490 – P1351 – P4501 – P0698 – P2BAB – P2BAC

Zelf chiptunen?

Door gebruik te maken van onze service kunt u zelf beginnen met het aanpassen van de motormanagementsoftware van uw eigen klanten.

Vraag naar onze voorwaarden!

Neem contact op
© 2023 - ECU adaptions