hero-image

Pop & bangs crackle map

Pop & bangs crackle map.

Pop & Bangs oftewel crackles, is een techniek die ook wel Anti Lag System (ALS) wordt genoemd. Deze techniek is van origine voor de racerij ontwikkeld.

Wanneer er een (grotere)turbo op de automotor aanwezig is ontstaat er een turbo-delay. Er is sprake van een turbo-delay wanneer het gaspedaal wordt losgelaten en de turbo zijn druk verliest.
Zodra het gaspedaal weer wordt ingetrapt duurt het even voordat de turbo weer zijn oorspronkelijke druk terug heeft.

Het ALS systeem zorgt ervoor dat de turbo zijn druk behoud zodra het gaspedaal wordt losgelaten. Het toepassen van ALS gebeurd via de ECU (Engine Control Unit/motorcomputer), van de auto.

De reden dat mensen kiezen voor het toepassen van ALS is omdat ze graag de motor anders willen laten klinken, zonder daarbij turbodruk te verliezen. Zodra het gaspedaal los gelaten wordt, komen er klappen uit de uitlaat en in sommige gevallen zelfs steekvlammen.

Door extra brandstof in de motor te injecteren (na het loslaten van het gaspedaal), ontstaan er knallen en blijft het vliegwiel van de turbo op hoge toeren.

ECU Adaptions kan Pop & Bangs volledig op maat programmeren. Het is soms mogelijk om de Pop & Bangs onder een knop in de auto te plaatsen. Zoals bijv. de airco -of sportknop.

Houdt er rekening mee dat de katalysator het geluid van de Pops & Bangs kan beïnvloeden. Het risico van Pop & Bangs is dat de levensduur van de turbo af kan nemen, omdat deze warmer wordt. Gebruik hiervan valt onder uw eigen verantwoordelijkheid.

Zelf chiptunen?

Door gebruik te maken van onze service kunt u zelf beginnen met het aanpassen van de motormanagementsoftware van uw eigen klanten.

Vraag naar onze voorwaarden!

Neem contact op
© 2023 - ECU adaptions